Edi Grosu câștigă a treia etapă din Turul României și rămâne lider în clasamentul general

Edi Grosu, din echipa națională a României, câștigă cea de-a treia etapă din Turul României și rămâne lider în clasamentul general

  • Edi Grosu, din echipa națională a României, câștigă etapa și îmbracă pentru a treia oară tricoul galben, consolidându-și poziția de lider în clasamentul general
  • Competiția continuă astăzi, 12 septembrie, pe traseul Cârțișoara – Curtea de Argeș

Lacul Sfânta Ana, 12 septembrie 2020

Cea de-a treia etapă a Turului României, cea mai importantă competiție ciclistă a țării, s-a derulat ieri pe ruta Târgu Mureș – Lacul Sfânta Ana. După un traseu de peste 200 km, Edi Grosu a câștigat etapa, cu susținerea coechipierului său, Serghei Țvetcov, și a îmbrăcat pentru a treia oară tricoul galben, rămânând lider în clasamentul general al competiției.

Astfel, câștigătorii celei de-a treia etape din Turul României sunt:

  1. GROSU Eduard-Michael (Naționala României) – tricoul galben, pentru liderul clasamentului general, și tricoul albastru, pentru cel mai bun român din competiție
  2. HOLLER Nikodemus (Bike Aid)
  3. BRUSSENSKIY Gleb (Vino Astana Motors)

Pe poziția a 7-a s-a clasat ȚVETCOV Serghei (Naționala României), iar DIMA Emil (Giotti Victoria – Savini Due) a ocupat poziția a 10-a, în timp ce CRISTA Daniel (CSA Steaua București) s-a clasat al 14-lea.

În continuare, în clasamentul general ierarhia este următoarea:

  1. GROSU Eduard-Michael (Naționala României)
  2. HOLLER Nikodemus (Bike Aid)
  3. FILUTAS Viktor (Giotti Victoria – Savini Due)

Pe poziții foarte bune în clasamentul general se regăsesc și DIMA Emil (Giotti Victoria – Savini Due), locul 5, urmat de TVETCOV Serghei (Naționala României), pe poziția a 6-a.

Se modifică ușor și ordinea în topul clasamentului pe echipe, după cum urmează:

1. Bike Aid
2. Giotti Victoria – Savini Due
3. CCC Development Team
4. Vino Astana Motors
5. Echipa națională a României

Tricoul roșu (pentru cel mai bun sprinter) și cel verde (pentru cel mai bun cățărător), au mers astăzi la NIKITIN Matvey (Vino Astana Motors).

BERGSTRÖM FRISK Erik (Bike Aid) a îmbrăcat tricoul alb, pentru cel mai bun rutier U23 din competiție.

Competiția continuă astăzi, 12 septembrie. La ora 13:00, rutierii vor pleca din Cârțișoara pe Transfăgărășan, drum care va fi închis pentru public până la ora 17:00, cu destinația Curtea de Argeș. Competiția se va încheia duminică, 13 septembrie, la București, cu un circuit de 5 km între Piața Presei Libere și Piața Victoriei.

Turul României este organizat de Federația Română de Ciclism alături de partenerii principali Auchan și Ministerul Tineretului și Sportului. Cele mai importante momente din competiție pot fi urmărite în exclusivitate pe TVR1 și TVR3, dar și online pe www.turulromaniei.com și pe paginile de Facebook Turul României și Auchan România.

Foto: @Traian Olinici / @Ana Georgescu

Rezultatele complete ale etapei a 3-a:

STD_3.3_Stage_RESULTS.pdf

STD_4.1_General_RESULTS.pdf

STD_2.2_Points_GPM_RESULTS.pdf

STD_4.2_General_U23_RESULTS.pdf

STD_4.3_General_ROU_RESULTS.pdf

STD_4.5_GeneraL_Team_RESULTS.pdf

2020-09-12T05:58:30+00:00September 12th, 2020|Comunicat de presa, Stiri|