Despre Turul Romaniei2019-09-06T13:13:20+00:00

Turul României 2019

Turul Ciclist al României este competiția de profil cu cea mai mare tradiție din România, fiind organizată pentru prima data în anul 1934, România fiind cea de-a șasea echipă din lume care gâzduiește un tur național de ciclism. Prima ediție a turului a avut 1026 de km, 7 etape și a fost câștigată de Marin Nicolov și echipa Bulgariei.

Cea de a 52-a ediție a Turul Ciclist al României din 2019, organizată de Federația Română de Ciclism, este inclus în calendarul competiţional european al Union Cycliste Internationale, fiind propus pentru categoria 2.1, ceea ce presupune că pot fi invitate echipele profesioniste ce participă în Turul Franţei sau al Italiei, echipe semi-profesioniste, continentale și naţionale.

Istoric Turul Romaniei
Despre Tur Alba Iulia

Cu mai mult de 20 de echipe aliniate la linia de start și peste 100 de cicliști care se confruntă pentru mult râvnitul tricou galben, cursa promite să fie un spectacol de ciclism captivant. Cicliștii pornesc din Cluj Napoca și ajung în zone simbol ale României, Sighișoara, Brașov, Piatra Arsă, încheindu-se cinci zile mai târziu într-o etapă pasională în București.

Evenimentul se bucură de participarea și contribuția unei echipe tinere, entuziaste, cu o bogată experiență în domeniu, a cărei viziune în realizarea proiectului s-a orientat spre respectul față de mediu, inovația continuă, dezvoltarea turistică și atenție dedicată pentru cerințele participanților și față de calitatea și siguranța circuitului.

Ciclismul de şosea promovează şi alte valori, precum spiritul de echipă, dinamismul, forţa, solidaritatea, efortul pentru depăşirea propriilor limite şi excelenţa, în plus ciclismul este considerat un sport ecologic.

despre tur turism

sponsori și parteneri

Parteneri principali

Powered by

Sponsori Tricouri Oficiale

Sponsori Turul Romaniei 2019

Sub egida