Regulament cursa copiilor2019-09-13T08:56:42+00:00

Partener Cursa Copiilor

1. Prevederi Generale

Cursa Copiilor din cadrul Turului României 2019, denumită mai departe „competiția”, este o serie de curse cicliste de șosea compusă din trei (3) etape desfășurate pe parcursul zilelor de desfășurare ale Turului României 2019, în Cluj Napoca, Târgoviște și București. În cadrul acesteia se va întocmi câte un clasament separat pe fiecare etapă, competiția fiind organizată sub egida Federației Române de Ciclism.

Competiția se va desfășura în conformitate cu regulamentele Uniunii Cicliste Internaționale, a Federației Române de Ciclism și a regulamentelor specifice ale fiecărei etape.

Competiția este deschisă participanților de orice cetățenie, a copiilor licențiați și a celor nelicențiați FRC.

2. Categorii de concurs

Competiția este deschisă concurenților de ambele sexe, licențiați și nelicențiați împreună.

Categoriile de vârstă ale competiției sunt cele stabilite de Federația Română de Ciclism pentru concurenții cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani (inclusiv), după cum urmează:

 • Copii D2: 5-6 ani (2013-2014)
 • Copii D1: 7-8 ani (2011-2012)
 • Copii C: 9-10 ani (2009-2010)
 • Copii B: 11-12 ani (2007-2008)
 • Copii A: 13-14 ani (2005-2006)

Pentru stabilirea categoriei de vârstă se va lua în considerare doar anul nașterii. Ex: un copil născut în 2008, va concura la categoria Copii B (2019-2008=11 ani), indiferent de luna și ziua în care s-a născut.

Opțional, licența pentru copii categoriile A, B, C, D1, D2 se emite de către Federația Română de Ciclism la solicitarea unui club afiliat Federației. Licențele emise în anul 2019 sunt valabile doar până la 31 decembrie 2019 și se eliberează în următoarele condiții:

 • Înscrierea se face electronic, urmărind pașii din următorul link  https://www.federatiadeciclism.ro/procedura-licentiere/
 • Clubul să aibă cotizaţia anuală plătită la zi;
 • Achitarea taxei de licenţă conform normelor financiare (100 lei pentru orice categorie de copii);
 • Viza medicală eliberată de o unitate medicală sportiva;
 • Să încarce o copie după certificatul de naştere, o poză şi acordul părinţilor sau al tutorelui legal;
 • Opțional se va depune copie după contractul de pregătire sportivă încheiat între club şi sportiv (doar pentru sportivii care concurează pentru un club afiliat FRC sau orice altă structură parte a unei federații naționale afiliate UCI).

Documentele se vor transmite electronic pe adresa office@federatiadeciclism.ro.

3. Etapele și progamul Starturilor

Competiția se va desfășura individual, singurele clasamente întocmite fiind cele individuale.

Competiția va fi alcătuită din următoarele circuite:

Cluj Napoca, 10 Septembrie 2019, ora 15:00, Cluj Arena.
Târgoviște, 13 Septembrie 2019, ora 12:00, Complexul Turistic de Natatie.
București, 15 Septembrie 2019, ora 08:00, Parcul Kiseleff – zona alveole Piata Victoriei.
Secretariatele curselor se deschid cu două ore înainte de Start!

Evenimentul din Bucuresti va gazdui doua competitii incepand cu ora 08:00 Cupa Nationala de Sosea pentru Copii, etapa #4 (destinata doar copiilor licentiati FRC) si o intrecere a copiilor nelicentiati si licentiati impreuna, incepand cu ora 10:30. Regulamentul specific Cupei Nationale de Sosea pentru Copii se gaseste aici.

4. Înscrieri

Înscrierile în competiții se fac la secretariatul curselor deschise zilnic în zona de Start cu 2 ore înainte de inceperea concursurilor. Pentru inscrieri de grup (cluburi, inspectorate scolare) se va transmite e-mail cu Nume, Prenume, Data nasterii copiilor la adresa: copii@federatiadeciclism.ro.

Pentru Cupa Națională de Șosea pentru Copii, etapa #4, înscrierile se vor face pe e-mail la adresa copii@federatiadeciclism.ro.

Cronometrajul se va face electronic, cu cip.

Pentru copiii nelicentiati se va semna acordul de participare pe proprie raspundere de catre parinte / tutore / antrenor / profesor : ACORD PARTICIPARE.

5. Secretariatul competiției

Secretariatul competiției va fi cel al fiecărei etape în parte, conform celor specificate de către organizator și va fi organizat zilnic în zonele de Start/Finish în corturile FRC. Responsabilitatea pentru controlul general și contabilizarea clasamentelor revine Federației Române de Ciclism.

6. Siguranța concurenților

Conform regulamentelor Federației Române de Ciclism, participarea la competiție nu se poate face fără a purta casca de protecție, așezată în mod corespunzător pe cap.

Participarea se face pe proprie răspundere, conform regulamentelor Federației Române de Ciclism.

7. Sancțiuni și contestații

Sancțiunile aplicate vor fi cele specifice competițiilor de șosea.

Contestațiile se vor face în scris către juriul de arbitri prezent la fiecare etapă, în conformitate cu regulamentele Federației Române de Ciclism, însoțite de o garanție de 100 de lei, care se va returna în cazul admiterii contestației.

8. Conduită și fair-play

Fiecare participant, apartinator si reprezentant al echipei are obligația unei conduite respectuoase, demne și în ton cu spiritul de fair-play al unei competiții sportive.

Actele de violența de orice fel, precum si orice incalcare a regulamentelor relevante pentru aceasta competitie savarsite de catre participanți, reprezentanți ai structurilor sportive și/sau aparținători, vor fi pedepsite cu sancțiunile prevăzute de regulamentul de disciplină al FRC. Sancțiunile pot fi dictate atât de juriul de cursă cât și de Consiliul de Administrație al FRC.

Sunt aplicabile toate dispozițiile prevăzute de titlul XIII din Legea Sportului 69/2000, articolele 84-93.

9. Dispoziții finale

În cazul apariției unei situații neprevăzute și/sau nemenționate în acest regulament, se va face referire la regulamentul UCI, al Federației Române de Ciclism și la legislația României.

Imaginile/Fotografiile și orice alte materiale vizuale obținute în timpul competiției (antrenamente, concurs, premiere) vor putea fi utilizate de către FRC numai cu acordul expres al autorului/autorilor acesteia / acestora.

Pentru obţinerea licenţei sau alte informaţii legate de Cupa Națională a României, vă puteţi adresa direct Federaţiei Române de Ciclism la adresa office@federatiadeciclism.ro sau organizatorilor fiecărei etape în cazul în care căutați informații legate strict de aceasta.

sponsori și parteneri

Parteneri principali

Powered by

Sponsori Tricouri Oficiale

Sponsori Turul Romaniei 2019

Sub egida