Tricouri distinctive

Evident, ce ar fi un Tur fără niște tricouri distinctive? Să trecem în revistă care sunt aceste în Mica Buclă.

Tricoul Galben – este purtat de liderul clasamentului general, adică de sportivul care are cel mai bun timp. Acest clasament se modifcă pe parcursul competiției, așa că există mai mulți purtători ai acestui tricou de-a lungul unei ediții. Câștigătorul Turului este cel care la finalul competiției are cel mai bun timp.

Tricoul Verde – este oferit celui mai bun cățărător. Pentru fiecare ascensiune sunt oferite un număr de puncte, număr care variază în funcție de lungimea și dificultatea cățărării.

Tricoul Roșu – este oferit celui mai bun sprinter. Pe parcursul fiecărei etape sunt câteva sprinturi intermediare (de obicei 3), la care se oferă puncte pentru primii 3 cicliști care sunt cei mai rapizi în respectiva zonă. La finalul Turului se face un clasament și cel care a adunat cele mai multe puncte devine cel mai bun sprinter al Turului.

Tricoul Albastru – este o distincție mai aparte, pentru că reprezintă ciclistul român cel mai bine plasat în clasamentul general. Cu alte cuvinte, este o afacere strict între români.

Tricoul Alb – este oferit celui mai bun rutier sub 23 de ani

2018-09-10T15:15:17+00:00August 29th, 2018|Stiri|