Turul României traversează Transfăgărășanul

Turul României traversează Transfăgărășanul, în cadrul etapei a 4-a a competiției, în 12 septembrie

 

Traseul etapei a IV-a, cel puțin la fel de spectaculos ca al celei anterioare, cu o lungime de 222,7 km, începe în Brașov și trece prin Ghimbav – Codlea – Făgăraș – Viștea de Jos – Arpașu de Jos – Cârțișoara – Bâlea Lac – Vidraru – Corbeni – Albești de Argeș – Curtea de Argeș, punctul de Finish. Cu trei sprinturi intermediare și o cățărare (dar ce cățărare!), etapa a 4-a este cea care, în principiu, va da indicii destul de exacte asupra ierarhiei finale a competiției.

Startul festiv va avea loc sâmbătă, 12 septembrie  la orele 11:45, în Brașov, din parcarea “AUCHAN CORESI SHOPPING RESORT”, traseul continuând pe strada 13 Decembrie, Pasaj Centura Sânpetru, strada Zaharia Bârsan, Centura Brașov, ieșire DN1, unde va avea loc startul tehnic al etapei, la orele 12:00.

Ineditul etapei este dat de faptul că, pentru prima dată în istoria Turului României, dar și a ciclismului românesc, Transfăgărășanul va fi parcurs integral. În acest sens, pentru deplina siguranță a competitorilor, dar și e eventualilor participanți la trafic, circulația va fi închisă publicului pe Transfăgărășan în ziua de 12 septembrie, între Cârțișoara și Curtea de Argeș, de dimineață, până la trecerea ultimului ciclist din pluton, probabil în jurul orei 17:00.

Și acum câte ceva despre punctele principale ale traseului.

Brașovul, al cincilea oraș ca mărime din România, se află în centrul țării, în zona de sud-est a depresiunii Bârsei și la intersecția Carpaților mijlocii și occidentali, la 550-650 m deasupra nivelului mării.

Originile sale par a fi pierdute cu mult timp în urmă în istorie: primul document care îl atestă datează din 1235, menționează Corona (numele antic al Brașovului) și se referă la începuturile orașului medieval. În 1228 Brașovul era cunoscut sub numele de „Brasso“, numele actual – Brașov – fiindu-i atribuit abia în 1324.

În această perioadă, Brașovul era cunoscut ca o cetate puternică, înconjurată de ziduri înalte de piatră și apărată de bastioane, turnuri și alte cetăți mai mici, fiecare grup de meșteri din oraș fiind însărcinat cu apărarea unui anumit bastion sau turn. Se mai pot vedea și vizita astăzi unele dintre vechile fortificații din oraș. Clădirile și străzile din centrul istoric păstrează încă ambianța medievală și reprezintă una dintre atracțiile preferate de turiști.

Printre punctele de interes, amintim doar câteva:

  • Biserica Neagră, cea mai mare biserică gotică dintre Viena și Istanbul (peste 89 de metri lungime)
  • Cetatea, construită în 1524 ca punct de observație și avanpost militar, oferă astăzi o panoramă excelentă asupra orașului
  • Casa Hirscher, în Piața Sfatului Orașului, construită între 1539 și 1545 în stil renascentist, adăpostește în prezent galerii comerciale moderne și un restaurant
  • Bastionul Țesătorilor, considerat o construcție unică de acest fel în România și singurul care și-a păstrat încă forma originală
  • Două dintre vechile turnuri de apărare, construite pe Dealul Warthe (Turnul Alb și Turnul Negru), care pot fi încă vizitate.

Casele construite în secolul al XIX-lea afișează elemente artistice aparținând stilului Art Nouveau, neo-renascentist sau neobaroc. Brașovul poate fi mândru că are prima farmacie din Transilvania, din 1514. Ustensilele care îi aparțin sunt păstrate și astăzi în colecția de la Muzeul de Istorie. Primele studii de medicină din România au fost scrise la Brașov: “Un tratat medical asupra ciumei”, de dr. Pauschner, în 1530 și “Sanitas Studium” de dr. Paulus Kyr, în 1551. Prima școală românească a fost înființată la Brașov, în 1495, sub înaltul patronaj al Bisericii Sf. Nicolae. Aici erau recrutați diplomați și ambasadori români din țările balcanice și din Europa de Vest.

De la Brașov, Turul traversează munții pe Transfăgărășan, considerat a fi cel mai frumos drum din România, datorită curbelor spectaculoase, în ac de păr, panoramelor asupra Munților Făgăraș și a priveliștilor minunate de-a lungul întregului traseu. Într-un episod al celebrei emisiuni Top Gear, Jeremy Clarkson l-a numit cel mai bun drum din lume, comparându-l cu o pistă de curse.

Începe lângă satul Cârțișoara, în Sibiu și se întinde pe 90 km până la Bascov, lângă Pitești, traversând cei mai înalți munți din România – Munții Făgăraș. Construcția Transfăgărășanului a fost dispusă de Nicolae Ceaușescu și avea, de fapt, un scop strategic: asigurarea unui acces militar rapid peste munți și pregătirea județului în cazul unei invazii sovietice, ceea ce, din fericire, nu s-a întâmplat. Cu toate acestea, a fost construit un drum uimitor, care este astăzi atât o atracție, cât și o provocare pentru excursioniști, bicicliști și șoferi.

Barajul Vidraru este unul dintre cele mai impresionante baraje din România, una dintre cele mai impunătoare construcții realizate de om fiiind perfect integrată într-un context natural spectaculos. Barajul Vidraru a fost construit în 1965, fiind pe locul 8 ca mărime în Europa, și a creat lacul artificial Vidraru, de pe râul Argeș. Barajul are o înălțime de peste 160 de metri și poate stoca 465 milioane de metri cubi de apă, iar Transfăgărășanul trece chiar peste vârful său.

Cel mai popular loc de pe Transfăgărășan este cu siguranță Lacul Bâlea. Este și cel mai înalt punct de pe acest traseu, astfel că nu ar trebui să ne surprindă dacă s-ar întâmpla să întâlnim zăpadă în jurul lacului, chiar la mijlocul lunii august. Acest lac ghețar are o adâncime de peste 11 metri, iar zona din jurul acestuia a fost declarată rezervație științifică.

Curtea de Argeș, punctul de Finish al etapei, este bine cunoscută pentru mănăstirea sa magnifică, precum și pentru că găzduiește cea mai veche biserică a Țării Românești – Biserica Domnească Sfântul Nicolae din Curtea de Argeș, ctitorită de Basarab I (1310 – 1352), în cadrul reședinței voevodale din secolul al XIII-lea. Biserica, monument în cruce greacă înscrisă, de tip complex, este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii românești medieval. Picturile murale interioare, deosebit de valoroase, sunt realizate în 1364 – 1369. Biserica este inclusă pe lista monumentelor istorice și în Lista Indicativă UNESCO.

Mănăstirea Curtea de Argeș este una dintre cele mai renumite mănăstiri din România, datorită bisericii sale monumentale și stilului său arhitectural unic. Locul de înmormântare al regilor Carol I, Ferdinand și Mihail I și al reginelor Elisabeta, Maria și Ana, această biserică – cunoscută și sub numele de Catedrala din Curtea de Argeș – a avut o influență copleșitoare în trecut asupra stilului arhitectural al multor monumente religioase. din partea de sud a țării. Mănăstirea Curtea de Argeș se află în centrul unei legende românești, care povestește că unul dintre constructorii principali, Manole, își vedea toată munca de zi distrusă în timpul nopții. În cele din urmă, el nu a putut finaliza lucrarea decât prin sacrificarea propriei soții, Ana, zidind-o în interiorul bisericii, chiar dacă asta a însemnat moartea ei. Numele personajului principal pare a fi singura parte reală a acestei legende dramatice, deoarece șeful construcțiilor din secolul al XVI-lea a fost armeanul Manoli din Niasia.

Festivitatea de premiere a etapei a 4-a va avea loc la Curtea Domnească, iar, de aici, cicliștii vor fi transbordați la București, unde urmează să aibă loc etapa finală – un circuit cu lungimea de 100 km, în data de 13 septembrie.

Chiar dacă nu veți putea fi alături de sportivi în aventura lor pe Transfăgărășan sau în punctele de Start și Finish, vom aduce atmosfera competiției aproape de dumneavoastră prin transmisiuni care vor suprinde momentele cele mai fierbinți ale întrecerii cicliste, precum și locurile minunate prin care Turul României va trece.

Sursă foto: Internet

2020-09-03T13:50:17+00:00September 3rd, 2020|Stiri|